האם כל אחד צריך לעשות פרוזבול ?

בעניין פרוזבול הלוותי למישהו השנה כסף והוא אמור להחזיר לי אחרי החגים? אני צריך לעשות פרוזבול? ואם לא שייך פרוזבול האם מותר לי לקבל ממנו את הכסף כשהוא לא יודע את הדין הזה שהוא פטור?

תשובה:

שלום רב,

חוב שיש לו זמן לאחר השמיטה (כמו המלוה לחברו לעשר שנים) לא משמט בשביעית. אולם תמיד כדאי לעשות פרוזבול בגלל שאר החובות,.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לדעת רוב פוסקי הזמן, יתרה שיש לאדם בעו"ש בחשבונו נחשבת גם היא להלוואה לבנק, ואם לא יעשה פרוזבול לא יוכל לגבות את חובו מן הבנק. ומטעם זה דעת רבים מהפוסקים שיש לעשות פרוזבול ברגע האחרון ביותר בסמוך לראש השנה כדי שבאם יכנסו כספים לחשבונו יוכל לגבותם. אמנם שמעתי מר' אשר וייס שליט"א שדעתו שאין היתרה בעו"ש מוגדרת כהלוואה מכיון שכל הכספים בזמנינו הינם כספים וירטואליים וכאשר יש לאדם בחשבונו מספרים שיכול לגבותם ולהשתמש בהם מתי שירצה הרי זה נחשב שיש לו כספים אלו בחשבונו ולא הלוום לאדם, גם אם בפועל הבנק אומר שהוא משתמש בכספים אלו לעסקיו.