פרוזבול לועד בית ולגמ"ח

אני מנהל ועד בית. יש דיירים שחיבים לועד בית חובות. בנוסף יש אצלי שקים דחויים לתשלום ועד בית . האם אני צריך לעשות פרוזבול לועד בית? האם לעשות הפרוזבול בנפרד מהפרוזבול האישי שלי?

בנוסף אני אחראי על גמ"ח. . יש אצלי שקים דחויים לתשלום. האם אני צריך לעשות פרוזבול לגמ"ח.

תודה מראש ושנה טובה

תשובה:

שלום רב,

א. לגבי ועד הבית צריך לעשות פרוזבול בשם ועד הבית. אולם הצ'קים הנמצאים אצלך בקופה אינם נשמטים משום שיש להם תאריך פרעון לאחר השמיטה, ואין השביעית משמטת חוב שיש לו זמן פרעון.

ב. לגבי גמ"ח, יש הבדל אם הגמ"ח הוא ציבורי אז אין השביעית משמטת. אולם אם הגמ"ח הוא פרטי שלך שאתה מלווה לאחרים, עליך לעשות פרוזבול כשאר כל החובות (ראה חו"מ סי' סז סעי' כח שקופה של צדקה אין השביעית משמטת משום שהבי"ד נחשבים ליד עניים, וראה שם בסמ"ע סק"נ. אולם קופת גמ"ח פרטית חייבת בפרוזבול (ראה בשו"ת אור לציון שביעית עמוד צ').

שנה טובה גם לך ושבת שלום!

הצטרף לדיון

תגובה 1