שכר אולם לשבת שבע ברכות והוא לא היה נקי

כבוד הרב שלום וברכה,
בשבת שעבר שכרתי אולם בביה"כ ביישוב איפה שאני גר לצורך שבת שבע ברכות. קיבלנו את האולם ביום חמישי בערב בצורה שאני מתאר בהמשך, הייתי רוצה לקבל את דעתכם בנושא מה נראה סביר שאני אמור לשלם: (המשך מכתבי להנהלת בניין ביה"כ):

לחברי הנהלת… שלום רב,

בשבת שעברה שכרנו את אולם השמחות של ביה"כ עבור שבת שבע ברכות. ברצוני לשתף אתכם בכמה עובדות שהיינו עדים לכך:

1. הרצפה הייתה מלוכלכת למדי, גם בנקודות שונות וגם בכל הפינות והצדדים, למרות שהיינו אמורים לקבלו נקי ושטוף.

2. כנ"ל לגבי עמדת המים (הכיורים), היו מלוכלכים עם הרבה זבל מסביב.

3. בתוך המקרר הייתה קופסת פלסטיק עם אוכל ישן שכנראה עמדה זמן רב, מסריח ומלא בפטריה.

4. המקרר היה מטונף לגמרי, מאוד מלוכלך וכולו מלא בג'וקים. היות ולא יכולתי לרסס (כי אי אפשר להכניס אוכל לאחר ריסוס), נאלצתי לנקות במיטב יכולתי רק עם קצת סבון ואקונומיקה ולהרוג את הג'וקים בצורה ידנית. להערכתי תפסתי מעל ל-50 ג'וקים.

אינני מרגיש שקבלתי אולם בסטנדרט מינימלי, מבחינת בריאותית, שהייתי מצפה. ולכן אינני מוכן לשלם את עלות ה-600 ₪ לשכירות האולם. תגידו לי כמה להערכתכם עלה החשמל לאותה שבת, את זה אני מוכן לשלם ולא מעבר לזה.

בברכה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הנך חייב לשלם דמי שכירות שסוכמו בניכוי עלות עוזרת לנקות את כל שפרטת ובהתאם לסטנדרט המקובל. אם בשעות טרופות כאלו עלות עוזרת בית גבוהה יותר, הנכם רשאים לנכות בהתאם.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ה שאין דין ביטול מקח כאשר ניתן לתקן. ועיין עוד מדינים אלו בעלון המשפט גליון 37. כל שכן במקרה זה שהשוכר השתמש בדיעבד באולם.