דרישת דמי שכירות מאורח עבור האירוח

האם אורח שמתארח אצל קרובו צריך לשלם שכירות למשכיר? האם זה משנה כמה זמן מתארח אצל קרובו? יש לציין שבחוזה שנעשה לא מוזכר כלום בעניין הזה!

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם המארח התכוון לארח חינם, שוב אינו יכול לחזור בו ולבקש תשלום. אבל, ככל שהמארח טוען שמלכתחילה התכוון תמורת תשלום, חובת ההוכחה שהאירוח היה חינם על האורח.

הפוסקים כותבים מקרים מסוימים שבהן האירוח היה חינם, כגון אם האורח ביקש להתארח ועוד. כמובן, שאורך הזמן גם יכול להשפיע על שיקול דעת בית הדין. גם אם נעשה חוזה מפורט וסגרו את כל הפרטים מבלי להתייחס לגובה התשלום המגיע בעד האירוח, הרי זה מוכיח שהכוונה היא לחינם.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סוף סי' רמו ובפתחי תשובה שם סק"ג, בנתיבות סי' קנג סק"ג ובסי' יב סק"ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה, כנראה שהיתה כאן אי הבנה, התכוונתי בשאלה הזו , לא שהמארח מבקש תשלום מהאורח אלא שהמשכיר של המארח מבקש מהאורח של המארח !
    דהיינו: ראובן המשכיר לשמעון, דורש תשלום מהאורח של שמעון, ששמו לוי!
    יש לציין 1. לא כתוב כלום בחוזה השכירות בעיניין הזה .
    2.האם האירוח יכול להיות מוגבל בזמן?
    – ממתין לתשובה מכבודכם

  2. אורח אינו חייב לשלם שום דבר למשכיר. השוכר רשאי להכניס אורחים כרצונו וללא הגבלה בזמן. כל ההגבלה שיש לשוכר היא להשכיר למשפחה אחרת.