להציע לשוכר דירה לעבור לדירה אחרת

האם יש חשש של עני המהפך בחררה, ללכת לאדם ששוכר דירה מפלוני ולהציע לו את הדירה שלי על ידי שכנוע כספי או אחר. באופן שאילו לא הייתי ניגש אליו הוא כנראה היה ממשיך את השכירות שלו אצלו אפילו שאין חוזה שמחייב אותו להמשיך.
וכוונת השאלה דאפשר שלעולם דנים את האנשים כבמצב של מחפשים דירה מכיון שתמיד הם ישמחו להיות בדירה יפה יותר או במחיר זול יותר וכו'.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

נראה לי שיש איסור 'עני המהפך'.

מקורות:

עיין שו"ת מהרש"ל סי' לו ד"ה והנה מאחר שאם שכר ללא זמן, יש איסור 'עני המהפך' ואינו מתיר אלא בשכר לזמן ובא להעביר בכלות הזמן. עוד כתב שם שהאיסור תלוי אם יש סמיכות דעת שהשכירות תתמשך, ובשכירות דירה נראה לי שסתם שוכר אינו עוזב את הדירה כאשר אין לו הכרח, מאחר ויש קשיים והוצאות כספיות במעבר דירה.