מכשיר מטבח קיבל תשלום על אף שהוא מקבל משכורת

שלום,
אני עובד מהצד בהכשרת מטבחים. בעה"ב שאצלו אני עובד שלח אותי להכשיר מטבח אצל אדם חילוני שרוצה להתחזק כשבעצם מי שהתקשר לבעה"ב לבקש את ההכשרה זו השכנה של אותו אדם חילוני והיא אמרה שהיא תשלם את עלות ההכשרה.
בעקבות זה בעה"ב ביקש ממני שאם אותו פלוני ירצה לשלם להגיד שהוא לא צריך ואכן כך היה וכשאמרתי לו שהוא לא צריך לשלם לי ושאני מקבל את המשכורת שלי מבעה"ב הוא עדיין רצה לשלם ואמרתי לו שהוא יכול לתרום את הכסף הזה לאותו גוף שמנהל את ההכשרות האלו שבו אני עובד. הוא אמר לי שהוא נותן את הכסף הזה לי ושאני יכול לתת אותו לאותו גוף אם אני רוצה. התחושה שלי שאם הוא היה יודע שהשכנה שלו משלמת או שהוא בעצמו היה משלם, הוא לא היה נותן סכום כמו שהוא נתן אלא טיפ סימלי בדומה לטיפ של מלצר.
אשמח לדעת מה הדין. תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

הכסף הוא שלך ואתה יכול לעשות בו כרצונך. מאחר וזה שהכשרת לו את המטבח, נתן לך אישית את הכסף לאחר שאמרת לו בבירור שאתה מקבל משכורת, אין מקום להניח שאם היה יודע שהשכן משלם הוא לא היה נותן. גם אם נניח שהתחושה שלך נכונה, הרי זה 'דברים שבלב' ואין לכך שום משמעות בהלכה.