מחלתי למעביד על המשכורת האם ניתן להתחרט

שאלה:

אם נניח בעבר מחלתי על סכום כסף מסוים מחילה גמורה, כגון על החזר נסיעות מהמעסיק, וכרגע שיניתי דעתי ואני רוצה את הכסף, אפילו מלפני כמה חודשים, אני יכול לדרוש?והאם יש חילוק בין מחילה בלב למחילה בפה שאמרתי למעסיק או לעצמי?תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם המחילה הייתה בפה חלה המחילה ולא ניתן לבטל את המחילה. אם המחילה הייתה בלב, לא חלה המחילה, והחוב בעינו עומד, וניתן לדרוש את החוב.

בהצלחה.

מקורות:

להלכה נפסק שמחילה לא צריכה קניין, ולכן אם מחל בפה החוב מחול. ראה שו"ע חו"מ סימן יב. וראה קצות ונתיבות (שם) שדוקא אם מחל בפה אז תופסת המחילה. אבל אם מחל בלב לא תופסת המחילה, ולא מצאנו שלב יכול לפעול בשום דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה בפה לא ניתן להתחרט. כיון שהחוב פקע.
    ייאוש אין זה מחילה, וייאוש מועיל בפה באבדה. ואיו בחוב להרבה מהפוסקים אין ייאוש בחוב. ולכן אם ראה שהלווה לא משלם והתייאש לא חל הייאוש.