האם ראוי שיהיה מנין לבני חו"ל ביו"ט שני

האם נוהגים בא"י לקיים מניינים בציבור לבני חו"ל השומרים על יו"ט שני? (במשנה ברורה תצ"ו יג כותב שיתפלל בצנעה בביתו).

תשובה:

שלום רב,

אכן ישנם הרבה מניינים של בני חו"ל השוהים בארץ ישראל. וכך כתבו הפוסקים שהיום שיש הרבה מבני חו"ל השוהים בארץ ישראל במהלך החג, אין בעיה בכך שהם יתפללו בציבור.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי (ח"ט סי' קכד אות ד'): "העצה השניה שיתפלל כ"א לעצמו דרך צינעא, הנה במציאות שלכם אין לך זלזול יוט"ב גדול מזה כיון שכל האורחים הם יחד בסמוך לציון ובני חו"ל ובני א"י הם אתם יחד בחדרים ואי אפשר ממש להצניע עצמו אחד מהשני א"כ מה בצע שנבטל תפלה בצבור בלי שום תועלת של כבוד יום טוב שני, ועוד חוששני שלא רק תפלה בצבור תבטל אלא גם תפלת יחיד תזולזל מאד כנהוג במקרים אלה שהרבה דיני תפלה מתבטלים עי"ז שכל אחד עושה לעצמו ומבקש למהר ולגמור, ולא אמרו אלא יתפלל בצינעא ועכ"פ יתפלל לא שיהי' קרוב מאד בטול תפלה לגמרי". וכן הביא בספר יום טוב שני כהלכתו (פ"ב הערה י"ג) בשופ הגרש"ז אוירבך, והגרב"צ אבא שאול.