קבוצה שהתארגנה לשכור דירת נופש ביחד ואחת מהן חזרה בה

שלום רב,
אנו קבוצה של 6 שסגרנו יחד על דירת נופש למס' ימים. סגרנו על מחיר גלובלי לדירה וחילקנו את המחיר ל-6 כמס' הנפשות. לפני שסגרנו את הדירה, כולם כמובן אישרו את השתתפותם. לאחר הלילה הראשון בדירה אחת מה-6 החליטה כי אינה מעוניינת (מסיבות שונות) ושבה לביתה. כפי שסוכם עם בעלי הדירה, התשלום הינו גלובלי ולא תלוי במספר הנפשות כך שעזיבה של אחת אינה מוזילה במחיר.
השאלה היא, האם עלות הנופש אמורה להתחלק בחמש הנותרים? (כלומר, האם עליהם לשאת בתוספת בעקבות עזיבה של אחת?) או שזו שעזבה צריכה לשלם את המחיר לו התחייבה ואותו ידעה מראש?
חשוב לציין כי אילו מראש היו מתכננים את הנופש לחמש נפשות, היינו מחפשים דירה קטנה ומוזלת יותר כדי לעמוד בגבולות התקציב.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

זו שעזבה באמצע חייבת לשלם את חלקה. אבל, אם היא היא עזבה בגלל סיבה מוצדקת וכתוצאה מכך שהיא עזבה הייתם יותר בריווח, עליכם להוסיף כפי מה ששווה לכם עובדה זו שהדירה יותר מרווחת (לפי השערה, אם מלכתחילה הייתם קבוצה של 5 בלבד, בתוספת של כמה כסף הייתם מוכנים לשכור דירה זו במקום דירה מצומצמת של 5), ולהוריד תוספת זו מזו שחזרה בה.

מקורות:

הדירה נשכרה בשליחות כל הקבוצה ולאחר שנכנסו לגור בה היא מושכרת לכולן ואין אפשרות לחזור. לעניין ניכוי עבור ההנאה שהדירה מרווחת, עיין קצות סי' שטז סק"א.