שאלה חדשה – הלכות שבת.

אבקש לא לפרסם את השאלות.
שאלתי שאלה, בקשר להלכות שבת, אם מותר לפתוח מקררים בשבת, ובאופן כללי איך ניתן לדעת שאין בפתיחת המקרר חילולי שבת חלילה, כי קראתי שכיום עם התקדמות הטכנולוגיה, ישנם מקררים שפתיחת הדלת שלהם בשבת כרוכה באיסורים גמורים.
התשובה שקיבלתי:כדאי לברר על המקרר הספציפי במכון הטכנולוגי להלכה או במשמרת השבת.
שאלתי בעקבות זאת היא, האם זהו תפקידם באמת לעזור לאנשים הפונים אליהם בשאלות כאלו? כלומר, לתת מענה על מוצרי חשמל ספציפיים, אם מותר להשתמש בשבת או אסור? היות ואני חושש לגזל זמן שלהם אם זהו לא תפקידם. ולכן, האם יהיה מותר לי לפנות אליהם בשאלות מסוג זה? אבקש לא לפרסם את השאלות.

תשובה:

שלום רב

זה שירות שהם נותנים בשמחה בדיוק בשביל שאלות כאלו, ומתוך התנדבות מלאה.