הלל של חנוכה ביחיד/ טעות בתפילה/ רחיצה ונקיון בשבת

שלום וברכה וחג שמח כבוד הרב

האם מותר לקרוא הלל ביחיד אחרי תפילת שחרית?

כשקראתי בתפילת ערבית את ברכת "המעריב ערבים"
בטעות סיימתי ב"אוהב עמו ישראל"
אז לאחר מכן ברכתי "ברוך אתה ה' המעריב ערבים"
וכשהגעתי לחתימת ברכת אוהב עמו ישראל, לא בירכתי עם שם מלכות.

האם זו הייתה הדרך הנכונה?

בנוסף, ממתי אסור לטאטא את הרצפה ביום שבת, לשטוף, לסדר
וממתי אסור לעבוד, מחצות היום? שזה יוצא מחר בנתניה לדוגמה 11:37

או, ושאלה שברוך השם ישתבח שמו לעד שנזכרתי עכשיו לשאול
כבר הרבה זמן מטריד אותי עניין המים החמים בשבת, ולא יצא לי לבדוק מאז
יש דרך שאפשר להתקלח במים חמים בשבת קודש? אולי אם המים חוממו על ידי דודי שמש בלי נגיעת אדם?
או חוממו על ידי בוילר וכובו לפני שבת?

תודה רבה כבוד הרב, שבת שלום וחג חנוכה שמח! :)

תשובה:

שלום רב

א. הלל נאמר גם ביחיד.

ב. ברגע שתיקנת מיד נהגת כהלכה, אולם בברכה השניה היית צריך לסיים בשם ומלכות.

ג. לא הבנת מה כוונתך? מותר לטאטא את הבית כאשר הצורך שלך בזה הוא לשבת, שלא נעים לך לשהות בבית מלוכלך. לשטוף ריצפה אסור בשבת, משום איסור סוחט. ללא סחיטה על ידי מגב גומי בלבד ללא סמרטוט יש להקל רק בדוחק גדול אם יש לכלוך רב [בקבוק יין נשפך על הריצפה..].

ד. אין להשתמש במים חמים בשבת משתי סיבות, 1. כאשר אתה מוציא מים מהדוד נכנסים שם מים חמים ומתבשלים. 2. יש גזירת מרחצאות שלא להתרחץ בשבת באופן רגיל במים חמים שמא יבוא לחמם לשם כך מים בשבת [דין זה אמור גם אילו לא היו נכנסים מים קרים בדוד]. יש בענין זה פרטים רבים, ביום טוב הדיען קל יותר, ראה כאן וכאן.