לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיער רטוב בשבת במקום שאין עירוב

שאלה:

אשה שטובלת בשבת מה צריך לעשות לייבש השער וכמו"כ מה אם טילטול (המים בשער) כיון שאין עירוב בדרך חזור? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה של ניגוב השיער בשבת, רבים הקלו לנגב בנחת באופן שהמים שיוצאים מהשיער נספגים מיד במגבת, כי באופן זה זה סחיטה לאיבוד, אבל לא ינגב בחוזק באופן שממש נראה כסחיטה, ראה בענין זה שמירת שבת כהלכתה מהדו' ישנה פרק יב הערה סד, סו בשם המנחת שבת ובן איש חי, וכן דעת הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב, ראה ארחות שבת פרק יג הערה פט. אמנןם בעל הקהילות יעקב היה נמנע מלנגב זקנו בשבת אחרי הטבילה, והיה הולך מהמקווה רצוף בלי לעצור כלל באמצע על פי הסברא שזו שבות דשבות [אין לנו רשות הרבים דאורייתא וההוצאה כלאחר יד] ובפרט שהיה בזה צורך מצוה. במקום שאין עירוב כלל נראה שעדיף לסמוך על דעת המקילים לנגב בנחת.