שריית וילון פלסטיק במים בשבת / חובת העיסוק בתורה תוך כדי עבודה

שלום לכבוד הרב שליט"א. בשבת כשאדם מקלח ויש ווילון שמונע מהמים לצאת מחוץ לאמבטיה האם הווילון שמתרטב ומזיזים אותו בכדי לצאת זה נחשב חס ושלום מכבס או טילטול ? לגבי עבודה כשאדם עוסק לפרנסתו ראיתי בנפש החיים ובעוד ספרים שגם כשאדם עוסק בפרנסתו צריך להרהר בדברי תורה, אבל מציאות שהמחשבות רצות לכאן ולכאן בשעת העבודה האם זה להלכה או שזה חסידות ? תודה.

תשובה:

שלום רב

אני מניח שרחיצה בשבת כוונתך במים קרים כו', פרטים על כך ראה כאן. לגבי הוילון, אם הוא עשוי ניילון ממש הוא אינו בולע ואין בו איסור של שרייה במים משום מלבן, אבל אם הוא מבד או בתערובת בד, אכן יש בכך חשש איסור.

בנוגע לעיסוק בתורה בזמן העבודה כמובן הכל לפי דרגתו ומצבו ואפשרויותיו של כל אדם, המציאות אותה אתה מתאר היא של אדם גדול השולט תדיר במחשבותיו ורצונותיו ואינו אמור באדם מהשורה. הכלל הוא שכל אדם חייב להשתדל ככל יכולתו, והעיקר לקבוע זמנים מיוחדים ביום ובלילה ללימוד מסודר ומעמיק.

בהצלחה רבה.