מזלג טרף שנתחב במאכל כשר המונח בכלי שני

שלום רב,

אם אכלו אוכל חם מכלי פלסטיק במזלג לא כשר, האם זה מטריף את הכלי?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם המזלג אינו בן יומו, כלומר שלא השתמשו בו לאיסור ב24 שעות האחרונות, התבשיל והצלחת אינם נאסרים. במקרה שהוא בן יומו, אם יש בתבשיל פי שישים כנגד מה שנתחב בו מהכף [נראה שלא שייך במציאות שתיארת] הכל מותר, ואם לא, אזי אם מדובר במאכל גושי יש להכשיר את הצלחת על ידי הגעלה, ואם מדובר בנוזל, התבשיל נאסר אך הכלי מותר. הדינים הנ"ל אמורים כמובן באופן שהתבשיל היה חם באופן שהיד סולדת בו – כ45 מעלות צלזיוס, בפחות מכך אין כל בעיה.

מקורות:

על דין גוש ראה ש"ך יו"ד סי' קה ס"ק ח.