בצל שנחתך בסכין בשרית על קרש חיתוך חלבי

רבני בית ההוראה
י"ד סיון ה'תשע"ד

ברשותי קרש חיתוך, שאני לא חותך עליו מוצרים חלביים, אבל אני משתמש בסכינים חליביים על מנת לחתוך עליו.
על קרש זה נחתך בצל בסכין חיתוך בשרית, והבצל בושל בכלי פרווה.
מה דין הסיר? האם הוא חלבי? טרף? או עדיין פרווה? ומה דין הבצל?

תשובה:

שלום רב

הכלים פרווה. לגבי הבצל, אם חתכת בעבר בצל בסכין חלבית על המשטח הזה, אסור לאוכלו.

מקורות:

ראה חכמת אדם כלל נו סעי’ ב, וראה בס’ דבר חריף פרק א סעי’ יג בשם גדולי ההוראה שאין להחמיר באופן זה לגבי הכלים, כיון שמדובר בבליעה על ידי דוחק הסכין עליהם ולא בסכין ממש, ולענין נ”ט בר נ”ט הקילו בזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *