האם אסור לבקר בגן החיות משום צער בעלי חיים?

האם מותר ללכת ל'גן חיות', לכאו' הם עוברים על צעב"ח ש'אוסרים' את החיות וכו'. ויין בשו"ת ושב ורפא. או שמא זה הי' רק חומרא. ועכ"פ מנהג ישראל?

תשובה:

שלום רב,

לגבי הביקור עצמו, ודאי שאין בזה צער בעלי חיים, הרי המבקר אינו עושה דבר המעיק על בעלי החיים. ולגבי מנהלי גן החיות, לכאורה זה הערה מעניינת. אולי אין זה נחשב צער בעלי חיים משום שיש בזה משהו לצורך האדם. אבל עכ"פ מדברי הפוסקים נראה שודאי אין בעיה לבקר בגן החיות, ראה בהחיד"א בספרו מדבר קדמות מערכת ב אות נב הביא שביקר בגן חיות וכתב שם מיני חיות שראה. וגם בארחות רבינו ח"א עמ' צד סיפר בעל הקהילות יעקב שהלך עם ילדיו לגן ברמת גן ובירך איתם משנה הבריות על הקופים ועי' בשו"ת יביע אומר ח"ד או"ח סי' כ' ושו"ת להורות נתן ח"ד סי' סח.