מלאכה בקבלנות על ידי גוי בשבת

בוקר טוב
מדינת סין חברת מסחר ששולחת סחורות להארץ ישראל
משתמשמים בחברה של גוים לשלוח את הקוטנרים להארץ
נהוג שמזמינים קונטניר הוא מגיע למחסן מעמיסים אותו ואז הוא הולך לאיזה מחס פה בסין ואז הוא הולך להאיזור העמסה לאוניה חייב להגיע יומים לפני זה לאוניה עם לא הוא לא עולה לאוניה
אז השאלה שלי היא כזואת אם אני יכול להעמיס את הקונטנייר ביום שישי בשעה 1 בצוהרים לוקח 3 שעות בשעה 4 וחצי נכנס שבת אז אני יסיימם להעמיס אותו לפני שבת אבל אני יודע שהקונטנייר הולך
ישר להשקל באיזה מקום ואז הולך למכס ועוסה את כל הפעולות הרגליות שלו
אני מבחנתי סיימתי בשעה 4 להעבוד האם זה מותר או אסור
– האוניה יוצאת ביום רבעי זה חייב להגיע ביום שני לשם זה אומר שהם יכולים להעשות את זה ביום ראשון גם אבל זה ממש לא סביר כי כל יום של המשאית עולה כסף ונהגים וכו
– וגם ביום שישי בטוח שהוא נוסע בשבת מהמחסן שלי כי להגיע למכס מי מהמחסן שלי זה כמה שעות

תשובה:

שלום רב.

כיון שמבחינתך מלאכה זו יכולה להתבצע ביום ראשון, והגוי בוחר מחמת שיקוליו האישיים לעשות זאת בשבת אין בכך כל איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רנב סעי' ב: מותר ליתן בגדיו לכובס אינו יהודי ועורות לעבדן סמוך לחשיכה אם קצץ לו דמים וכו', והוא שלא יאמר לו לעשות בשבת, וגם שיעשה האינו יהודי המלאכה בביתו. ובטעם הדבר כתב המשנה ברורה שם, שהואיל והיהודי אינו נצרך שמלאכה זו תעשה בשבת והגוי אדעתא דנפשיה כעביד, נמצא שמלאכה זו נעשית בשבת לצורך הגי והדבר מותר. אולם, אם היהודי תובע ממנו שהמלאכה תהיה מוכנה במוצאי שבת וכדומה כאשר לא יוכל הגוי לסיים מלאכתו אלא אם כן יעבוד בשבת, הדבר אסור.