ביקש מאחותו שתקנה עבורו מצלמה באינטרנט ורוצה לחזור בו

שלום כבוד הרב..

לפני כמה זמן ביקשתי מאחותי שתיקנה לי מצלמה דרך אתר אינטרנט, ובאמת היא עוד מעט היא אמורה לקחת מהדואר הרשום על שמה את המוצר עם כל האביזרים.
אמרתי לה בטלפון שאני אתן לה את הכסף כאשר אפגוש אותה. אם אני רוצה לוותר על המצלמה עוד לפני שהיא נתנה לי אותה ושילמתי לה, המצלמה נחשבת שלה?
מה אני צריך לעשות?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לכאורה המצלמה היא בבעלותך, אבל גם אם לא, אינך רשאי לחזור בך ללא הסכמתה.

מקורות:

לעניין הבעלות על המצלמה תלוי בין אם אמר בלשון קנה בשבילי או בלשון תביא לי לקנות, עיין בשו"ע חו"מ סי' קפג סעיף ד.

בכל מקרה אסור לחזור, עיין בשו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ח. שם מדובר בדבר שלא ניתן למכור לאחרים ולכן המזמין חייב מ'דינא דגרמי', אבל גם בדבר שניתן למכור פשוט שאסור לכתחילה לחזור, משום שהוא גורם טרחה לטפל במכירת המצלמה, כמו כן, עובר על איסור 'מחוסר אמנה'.