נישואין עם גרושה או אלמנה

כבוד הרב שיחי'
הנני בשאלה במאי דאיתא בש"ס פסחים דף קי"ב ע"א, בסוף העמוד, וזל"ש, אמר רבא ואיתימא רב משרשיא,לא תבשל בקדירה שבישל חבירך,מאי ניהו גרושה וגו' אפילו אלמנה וגו' כל הענין שם,
ונפשי בשאלתי, לפי מאמר רב משרשיא, האיך מצאנו ידינו ורגלינו בביהמ"ד ? וכל ימי קורות עולם נהגו גדולים וקטנים בנישואי שניים בין גרושות, ובין אלמנות, וא"כ איך נתפרש מאמר רב משרשיא, בתודה רבה לכם למפרע בכבו ובהוקרה
חיים,

תשובה:

דברי הגמרא אלו אים אלא עצה טובה, למי שיכול לאשה אשה אחרת שישא בתולה. ועל דרך שאמרו חז"ל "אין אשה כורתת ברית אלא למי שעשאה כלי". אולם, להלכה אין בזה כל בעיה ורבים מגדולי ישראל נשאו נשים בזיווג שני ושלישי, וכמו כן לא הובאו דברים אלו בספרי הפוסקים כלל. רק אשה שהתגרשה מחמת פריצות הורו חכמים שלא לשאתה לאשה שמא תזנה תחתיו.

מקורות:

ראה שו"ת להורות נתן ח"ב סי' פח.

הצטרף לדיון

תגובה 1