היתה רגילה להעביר תלושים למשפחה מסוימת ורוצה להעביר למשפחה אחרת

שלום רב,
אני מקבלת אחת לשנה תווי שי כתמורה למילוי סקרים באינטרנט.
את התלושים מסרתי למשפחה מרובת ילדים המתגוררת בשכונה. שאלתי היא – האם אני יכולה למסור את התלושים שקבלתי השנה לאדם אחר, (לאחת הנשים במקום עבודתי, אשר עברה ניתוח בעינה ונעדרה מן העבודה לשניים עשר ימים אך תקבל שכר למחצית הימים שנעדרה, כהמרה של ימי מחלה שמגיעים לה).
אודה על תשובתכם.

תשובה:

מותר להעביר את התלושים לאשה אחרת.

מקורות:

היה מקום לאסור כדין מכירי כהונה שאם אדם היה נוהג לתת את כל תרומותיו למכרו הכהן שאסור לו לתת לכהן אחר, עיין מרדכי גיטין רמז שסג, אבל נראה לי שכל זה הוא בתרומה שישראל חייב לתת ואינו יכול להשאיר לעצמו וממילא הכהן סומך שייתן לו, מה שאין כן בדבר שאדם יכול לקחת גם לעצמו. כמו כן, אין סמיכות דעת למקבלת הראשונה שהרי לא ידוע שהנותנת תמשיך למלאות סקרים לעולם, אולי לא יהיה לה זמן.
אמנם, בשו"ת מהרי"ק סי' עו דייק מהמרדכי שאדם שהיה נוהג לתת למוהל מסוים אסור לו לתת למוהל אחר, אבל מכל מקום יש יותר סמיכות דעת שיהיו לאדם זה בנים למול ושעדיין לא ילמד בעצמו את מלאכת המילה, מאשר בנידון דידן.