אשה שילדה קצת יותר מחמשה חודשים לאחר שובו של בעלה מחו"ל

שאלה:

בבית מדרש הועלתה שאלה לחשש ממזרות

אישה ילדה בן קיימא אחרי הריון של חמשה חודשים מאז שהגיע בעלה מחו"ל ,וזאת אחרי ששהה שם בחו"ל כשנתיים .

השאלה ?

האם יש להאמין שההריון הוא מבעלה ושייך שיהיה ולד של קיימא בהריון של חמשה חודשים או יש לחשוד שהתעברה מאיש אחר מלפני כן

תודה.

תשובה:

שלום רב.

נפסק ברמ"א (סי' ד' סעי' טו) כי יולדת לשבעה יולדת למקוטעין, וזאת עפ"י הגמרא במסכת ראש השנה, לכן ישנה אפשרות אפילו שהיא רחוקה ביותר כי אשה תלד לאחר חמשה חודשים שלמים ועוד יומיים (יום אחד מהחודש הראשון, ועוד יום מהחודש האחרון). לכן כשיש חשש ממזרות לא חושדים באשה שמא זינתה עם אחר ותולים שההריון שלה הוא נדיר מאד כנ"ל. חשוב להדגיש כי כל זה נאמר רק באופן שלא ראו בה מעשה כיעור, אבל במקרה שראו בה מעשה כיעור לא תולים במקרה נדיר. ראה באגר"מ אבה"ע ח"ד סי' יז בביאור הענין. (ולפי דבריו לכאו' במקרה שראו בה מעשה כיעור הולד יהיה ממזר ודאי, וזה לא כדברי הגרע"א בתשובות ח"א סי' צט שדקדק את לשון הרמ"א "חוששין").

אם אמרה שאכן ילדה למקוטעין כפי שכתבת בשאלה זה קצת יותר קל, עי' בחלקת מחוקק שם ס"ק ח', דבריו נאמרו על אישתהי י"ב חודש, ופשוט שדבריו תקפים גם לגבי הדין של מקוטעין. בפרט שיש לו מיגו שיכלה לומר שבא מחו"ל יום אחד, שהעלה שם כי אע"פ שזה נדיר היא נאמנת.

הרבה הצלחה בהמשך הלימוד