זמן הברכה על הציצית

שלום יש לי עוד שאלה על הציצית
בבוקר שששמים ציצית צריך לברך
שאלתי : בתפילת שחרית יש את הברכה עם הציצית בקריאת שמע אז בבוקר צריך לומר את הברכה למרות שאומרים אותה בתפילה?
ואם כן מה התפילה שצריך להגיד בלבישת הציצית?
(סליחה על החוסר ידע אני פשוט חוזר בתשובה…)

תשובה:

שלום לך.

בקריאת שמע שבתפילה אין ברכה של ציצית, יש רק את פרשת ציצית שבה אומרים את פסוקי התורה שבהם כתוב את ציוויו של הקב"ה שנלבש ציצית, ואת הברכה על לבישת הציצית (טלית קטן) מברכים בשעת לבישת הציצית ואומרים 'בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹקינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו וְצִוָּנוּ עַל מִצְוַת צִיצִית'.

לאחר הברכה נוהגים רבים לומר תפילה זו: יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ. ה' אֱלֹקי וֵאלֹקי אֲבוֹתַי. שֶׁתְּהֵא חֲשׁוּבָה מִצְוַת צִיצִית לְפָנֶיךָ כְּאִלּוּ קִיַּמְתִּיהָ בְּכָל פְּרָטֶיהָ וְדִקְדּוּקֶיהָ וְכַוָּנוֹתֶיהָ. וְתַרְיַ"ג מִצְוֹת הַתְּלוּיִם בָּהּ. אָמֵן סֶלָה.

בהצלחה רבה.