ניגוב הידיים לפני נטילת ידיים לפת

בנטילת ידים לפת, האם מותר שהיד תהיה רטובה, והאם יש הבדל אם היד רטובה ממיים נקיים או ממיים לא נקיים?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין אין צריך לנגב את הידיים אם הם רטובות לפני הנטילה בין אם היו המים נקיים ובין אם לא היו נקיים, אך יש פוסקים המחמירים בזה ולכן רבים נוהגים לנגב את הידים לפני הנטילה.

מקורות:

בביאור הלכה סי' קס"ב ד"ה הנוטל כתב שמשמע מסתימת הפוסקים שאין צריך לנגב הידים. אך השו"ע הרב בסדר ברכות הנהנין דיני נטילת ידים אות ו' וחזון איש כד,כ וכתב שם שכן עמא דבר.