הכנת לבנים וגרבים לפני תשעת הימים

האם יש צורך להכין לבנים קודם ר"ח וכן גרביים, וכן במקומות החמים ביותר האם חולצות נכללים בכלל לבנים לגבי הקולא של לבישת בגדים מכבסים

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה ראוי להכינם, אך אם לא הכינם ניתן להניחם על הארץ וללבשם אחר כך, ויש המקילים בזה.

מקורות:

ספר שלמי מועד פרק צ' בשם הגרש"ז אוירבאך זצ"ל, וכך משמע בדברי הרמ"א תקנא,ג שרק לצורך מצוה מותר ללבוש לבנים מכובסים בתשעת הימים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בספר פסקי תשובות מביא כמה שיטות בזה ודעת הערוך השולחן דאין צריך ללבוש בגדי זיעה =לבנים קודם ר"ח דאינו בגד עליון
    (ולהידוע לי העולם מקיל בזה)
    ולענין חולצות שמעתי לחלק בין חסידים הנוהגים לילך עם בגד עליון =חליפה וא"כ החולצה אינו בגד עליון ודינו כלבנים דאין מקפידים על לכלוך תחת החליפה

    משא"כ אלו שאין מקפידים על מלבוש עליון ולומדים וכדו' ללא זה הרי שהחולצה היא בגד עליון

  2. הובא בתשובה שיש מקילים בזה, אך מכיון שבפוסקים מוכח לא כך, כמו שהובא בתשובה מדברי הרמ"א והמ"ב וכך נקט הגרש"ז אוירבך זצ"ל ועוד פוסקים, נקטנו לעיקר כדעה המחמירה בזה לכל הפחות הנחתם על הרצפה לפני הלבישה. ור' עוד בספר שערי נחמה (בתשובות סי' ח') שהאריך להוכיח שלא כהמקילים בזה, וכתב שגם בדברי הערוך השולחן שהביא הפסקי תשובות שם אין ראיה, כיון שבאבילות זה מצב של בדיעבד מכיון שאין זמן להכין את הבגדים מראש ומשום כך מותר להחליף בגדים אלו, אך לכתחלה גם לדעת הערוך השולן צריך להכינם ע"ש.