קנה בסכום נמוך משווי המוצר, האם יש בכך חשש גזל

אני אפשט את המקרה שנפל בידי בסיפור:
ישנו מוכר המחזיק בידו חפץ העולה 10 שקלים, המוכר לא יודע שמחירו של החפץ שבידו הינו 10 שקלים. בא קונה וקנה את החפץ ב 2 שקלים. הקונה סמך על אי ידיעתו של המוכר למחירו של החפץ ובכך הוא קנה את החפץ במחיר זול והרוויח.

האם יש בידי הקונה חשש גזל? או איסור אחר?

תשובה:

שלום רב,

הקונה עבר על איסור אונאה הנלמד מהפסוק בפרשת בהר, ויקרא כה יד: וְכִי תִמְכְּרוּ מִמְכָּר לַעֲמִיתֶךָ אוֹ קָנֹה מִיַּד עֲמִיתֶךָ אַל תּוֹנוּ אִישׁ אֶת אָחִיו.

מקורות:

לעניין איסור גזל באונאה עיין ב"מ דף סא ע"א.
פרטי איסור אונאה מבוארים בשו"ע חו"מ סי' רכז.