תרומת זרע

האם תרומת זרע מותרת בהלכה???

תשובה:

אם כוונתך לשאול האם מותר לאדם לתרום זרע להזריע באשה שאינה אשתו (לדוגמא, למאגר בנק הזרע או לאדם מסוים). התשובה היא שדבר זה – אסור לחלוטין. אולם אם כוונתך היא אחרת, אנא פרט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום. אני אדם דתי נשוי. לפני הנישואים אני ואשתי רצינו הרבה ילדים. אחרי שנולדו לנו כבר ברוך השם כמה ילדים אשתי חוששת לבעיה בריאותית שיש לה ורוצה ברגע מסויים להפסיק ללדת. אני מעוניין לדעת האם מותר לי לתרום זרע לעניין רוויה לאישה דתייה בכדי שתוליד ותגדל ילדים לתורה ומצוות כמובן על דעת כך שאותה האשה תצטרך לשאת את כל התהליך לבד?

  2. ברור שאסור, זו ממש הוצאת זרע לבטלה, ואינני יודע מה הענין בכך, רצונך לעבוד את הבורא ולהרבות את עולמו, אין לו רצון שתעשה זאת כך..