ברכת האילנות בל' ניסן

כבוד הרבנים,
האם היום כלומר, א של ראש חודש אייר אפשר עדיין לברך ברכת האילנות.
אודה לכם על תשובה בהקדם.

תבורכו מהשמיים על הפעילות הנפלאה שלכם\ שאתם זוכים לקרב עשרות יהודים אצלינו ביישוב דרך האתר שלכם שיש בו השקעה ניכרת

תשובה:

מותר. ואף אם לא בירך היום יכול לברך בחודש אייר.

מקורות:

בשולחן ערוך (רכו,א) נפסק 'היוצא בימי ניסן וראה אילנות שמוציאין פרח, אומר: בא"י אמ"ה שלא חיסר בעולמו כלום וכו", וכתבו הפוסקים וראשונים רבים שלאו דוקא בחודש ניסן אלא כל פעם שרואה את הלבלוב בפעם הראשונה בסביבות חודש אייר (ריטב"א ר"ה יא,א, מחצית השקל על השו"ע שם וחתם סופר בהגהותיו, וכן פסק המשנ"ב שם סק"א ), אמנם על פי הסוד יש ענין לברך ברכה זו בחודש ניסן דוקא, כמו שכתב המהר"ח פלאג'י בספרו מועד לכל חי סימן א' אות ט' ועוד, אך ודאי של' ניסן עדיין בכלל חודש ניסן, ואף לדעתם בדיעבד אם לא בירך יכול לברך בחודש אייר.