שטף סיר בשרי עם סקוטש חלבי במים קרים

רציתי לשאול לגבי סיר שיתכן ונרחץ בטעות במים קרים עם סקוץ חלבי בעוד הוא בשרי
האם ע"מ להכשיר די בלהרתיח בו מים חמים במשך שעות או שעלי להגעיל אותו באש ואב.
שאלה נוספת האם צלחות {לא זכוכית} שנאכל מהם אוכל בשרי מהסיר הזה החשוד בלבול ברחיצתו בקרים בסקוץ חלבי אף הם כבר לא כשרות ועלי לזרוק אותן או שיש דרך להכשירן. הן חוממו במיקרו עם אוכל בשרי שבושל באותו סיר החשוד בבלבול . תודה רבה מחכה לתשובה

תשובה

שלום וברכה

מאחר והסיר נשטף במים קרים אינו צריך הכשרה. (כמובן שגם המאכלים שבישלת בו כשרים, והצלחות אינם צריכים שום הכשרה).

יש לציין שלכתחילה אין לרחוץ סיר בשרי עם סקוטש חלבי גם אם באים לשטוף במים קרים, אבל אם טעו ושטפו במים קרים, הסיר כשר ואינו צריך הכשרה.