תביעה בבית משפט על לשון הרע והוצאת דיבה

בס"ד
לאחרונה נחקק חוק שניתן לתבוע אדם בתשלומי ממון גדולים על דיבור לשון הרע והוצאת דיבה.
האם מותר עפ"י תורתינו הקדושה להוציא ממנו בערכאות למי שנפגע מהוצאת דיבה? האם ב"ד יתכן אישור לבקשה מסוג כזה לפנות לערכאות?

תשובה:

שלום רב,

אסור לתבוע בערכאות ללא רשות בית דין.
לגבי אם אומרים 'דינא דמלכותא דינא' בעניינים אלו יש חילוקי דעות בין הדיינים. אני מניח שיהיה קשה להוציא ממון.
אדם שהוציאו דיבה כנגדו, צריך לפנות לבית דין שיצוו על מוציא הדיבה להפסיק ממעשיו ולתקן ככל שניתן. אני מניח שאם אדם יוציא דיבה פעם אחר פעם אף לאחר שהתרו בו, בית דין יתיר לפנות לבית משפט.