להשקיע בקרנות שרק אחוז קטן של חילול שבת

האם ישנה בעיה להשקיע בקרנות נאמנות, תעודות סל או מדדי מניות כאשר החברות המרכיבות אותם מוכרות מוצרי איסור או מחללות שבת/ יו"ט? האם ההיתר של ביטול ב60 יכול לחול כאן?

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת משנה הלכות ח"ה סי' קב דן בזה, ומסקנתו להתיר לקנות מניות מחברות של גויים שמוכרים נבלות וטריפות, אבל בחברה של יהודים עדיף להחמיר, ובחברות מחללי שבת הביא בשם שו"ת מהרש"ג ח"ב סי' סו וסי' פא שאסור. אין היתר ביטול בששים רק בתערובת שאין ממשות איסור רק חשש של טעם, אבל מעשה איסור אינו בטל בכך שיש יחד עם זה גם מעשה היתר.