עורך דין שנתן שירות לקוי ואינו תובע את שכרו

כמשכיר נכס וככזה שהיו לי בעיות עם שוכרים בעבר על אף שהיה לי חוזה עם כל הפרטים הנפרש על הרבה עמודים

לפי התיעצות עם חברים ע"י שהחוזה בפני עו"ד הענין מקבל תוקף אחר ככזה שיש לו אבא ויש להיזהר מלחרוג ממנו
בעקבות כך פניתי לעו"ד ושטחתי בפניו את הענין וע"כ הציע שאביא את החוזה שלי ויתקן מספר תיקונים ונחתום אצלו תמורת 100 דולר

ואכן הבאתי חוזה עשה כמה תיקונים ואפי' את התיקון בפועל אני תקנתי עקב שזה היה תוכנה שרק במחשב שלי

והנה קבעתי פגישה לשעה מסוימת השוכר הגיע ממרחק ואנו מצפים אך העוד יושב עם הרבה לקוחות אחרים (שהוזמנו או לא )ויש עוד תור ארוך

פניתי לעו"ד לבקשו לקדם את הענין ואחר שהענין המשיך להיסחב החליט להשאיר בחדרו את הלקוחות האחרים ויצא אלינו לחדר ההמתנה והסביר שאפשר לחתום כאן בחוץ על איזה שרפרף ומיד חזר לחדרו ללקוחותיו ומשאיר אותנו לחתום לבד סיימנו והלכנו, מה שיכלתי לעשות בבית כפי שעשיתי עד היום ואולי עם שולחן יותר מסודר וכו'
תכלית לא הועיל לי העו"ד כלום מעבר למה שהיה בעבר השאלה היא האם מגיע משהו לעו"ד במקרה כזה

יש להדגיש שכבר זמן רב והעו"ד לא דרש ממני אלא ששאלתי האם מצידי אני באמת חייב או לא?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אתה חייב לעורך דין, לפחות רוב הכסף. אבל כנראה שהעורך דין מרגיש שלא בנוח לתבוע אותך, לאחר שלא נתן לך שירות כראוי ולכן הוא מוחל לך. וממילא אינך צריך לשלם לו כל עוד שאינו תובע אותך.

נימוקים:

העובדה שהכנסת את השינויים בעצמך אינה סיבה להפחית מהתשלום, כיון שאין זה אשמת העורך דין, ואין שום הבדל בקושי העבודה בין הכנסת השינויים במחשב לבין אמירה בעל פה. רצית שהשוכר יחתום בפני העורך דין כדי שיתרשם שמדובר בחוזה תקף ויירתע מלהפר אותו, קשה לשער אם לא השגת מטרה זו בגלל שחתמו על שרפרף חדר ההמתנה, הרי בכל זאת השוכר ראה שהחוזה מאושר על ידי עורך הדין.

לגבי ההנחה שהעורך דין מחל לך עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף שמשמע שבכל מקרה שהסברא נוטה יותר למחילה מאשר לטעות ניתן לתלות במחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם יש לתלות שמה שלא תובע הוא משום שלא טרח לחפש את המספר שלי ועוד שהוא לא הכי מסודר ועוד שיש לו הרבה לקוחות והוא עובד רק מספר שעות ביום
    האם מחייב זה אותי לגשת ולשלם

  2. אם נראה לך שהוא מסוגל לשכוח מלקוחות, יש לשאול אותו אם התכוון לוותר על התשלום או שעדיין תובע ורוצה להתפשר על הסכום. שאז זה בגדר 'בכדי שהדעת טועה' שיש לתלות בטעות ולא במתנה.