ספר תורה למנחה בשבת

שאלה
היינו מצורפים למנין "מנחה לשבת קודש" אך כשהגיע לקריאת התורה מצאנו שארון הקודש היה סגור,וחכינו כמה דקות לגבאי שיבוא ויפתח הארון אך לא הגיע. קראנו למישהו לבוא להביא ס"ת אחר או מפתח אך לא הגיע.
והשאלה היא אם לחכות עוד זמן שיבוא עם המפתח וכמה זמן? או כדאי להתחיל שמו"ע ואם יגיע מה טוב כי הזמן היה לחוץ לסעודה שלישית
תודה מקרב לב,

תשובה:

אם הזמן מתאחר, ואין שום וודאות שארון הקודש ייפתח, בהחלט נכון להתפלל קודם תפילת שמונה עשרה, בכדי להבטיח תפילה כדין לפני שקיעת החמה, ותחילת סעודה שלישית בזמן. אם מגיע ספר תורה במשך התפילה, אפשר גם לקרוא אחריה.

הצטרף לדיון

תגובה 1