לבישת מכנסיים לאשה בזמן אימון

ישנה נערה בת 15 שנמצאת בקורס מד"א.כשהיא מתאמנת לעשות החייאה, החצאית מפריעה לה.היא מכסה את הפנים של הבובה עליה היא מתאמנת, כביכול המטופל. האם מותר לה ללבוש מכנסיים כשהיא מתאמנת להחייאות , ובהחייאות עצמן, או שמותר לה לשים מכנסיים מתחת לחצאית? תודה רבה!

תשובה:

כנראה מדובר בקורס שמשתתפים בו רק בנות, במקרה זה מותר ללבוש מכנסיים [מכנסי התעמלות או מכנסי נשים בלבד] לצורך האימון.

מקורות:

איסור לבישת מכנסיים, הוא משום איסור לא ילבש וגם יש בזה משום פריצות כיון שזה המסמל את ההבדל בין הגברים לנשים, משום כך במקום שאין שם גברים יכולים ללבוש מכנסיים לצורך אימון בלבד ולכן אסור להשתמש במכנסי גברים כיון שבזה יש איסור נוסף של "לא ילבש" שאין להתיר בזמן אימון, אולם מכנסי התעמלות שהם גם של גברים וגם של נשים ואינם מיוחדים לגברים אין איסור של לא ילבש וכמבואר בשו"ע יו"ד סי' קפב, ומה שכתב בשו"ת מנחת יצחק (ח"ב סי' קח אות ד) לאסור בזמן אימון, מדובר על מכנסי גברים, אולם מכנסי התעמלות שהינם גם של גברים וגם של נשים, וכן מכנסי נשים, לא אסר שם.