חזקת בשרי / חלבי

מה העניין של בחזקת בשרי / חלבי. בשימוש בכלים ובכלל, אם למשל אכלתי בשר ואני רוצה לשתות בכוס חלבי -תה, מה אז? תודה.

תשובה:

כשמדברים על בחזקת בשרי [או בחזקת חלבי] מתכוונים לסיר בשרי נקי שבושל בו תבשיל כדוגמת אורז פרווה – האורז אינו בשרי אך הוא בחזקת בשרי כיוון שבושל בסיר בשרי. במקרה כזה אין לאוכלו עם גבינה או חלב, אך אין צורך להמתין אחריו 6 שעות. [יש בזה עוד פרטי דינים – כגון לכתחילה ובדיעבד – אך אין כאן המקום להאריך בזה].