לתרומות לחץ כאן

חזקת בשרי / חלבי

מה העניין של בחזקת בשרי / חלבי. בשימוש בכלים ובכלל, אם למשל אכלתי בשר ואני רוצה לשתות בכוס חלבי -תה, מה אז? תודה.

תשובה:

כשמדברים על בחזקת בשרי [או בחזקת חלבי] מתכוונים לסיר בשרי נקי שבושל בו תבשיל כדוגמת אורז פרווה – האורז אינו בשרי אך הוא בחזקת בשרי כיוון שבושל בסיר בשרי. במקרה כזה אין לאוכלו עם גבינה או חלב, אך אין צורך להמתין אחריו 6 שעות. [יש בזה עוד פרטי דינים – כגון לכתחילה ובדיעבד – אך אין כאן המקום להאריך בזה].

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל