תולעים בדגים

שאלה שמטרידה אותי הרבה… שמעתי וקראתי רבות על בעיית התולעים בדגים ואומרים שצריך לקנות רק עם הכשר. הבעייה היא שאני שליחה בחו"ל וכמובן אי אפשר כל שבת לנסוע לארץ לקנות דגים עם הכשר. אנחנו קונים בשוק דגים שלמים עם סימני כשרות. ומה עם בעיית התולעים איך אפשר להיות בטוחים שאין שם תולעים? ואם כן יש חשש, אז מה עושים?

תשובה:

טונה ונסיכת הנילוס – אינo בחשש תולעים. הקרפיון -נגוע אך באם מסירים את הראש ואת העור ניתן לצרכו. פילה מושט קפוא תוצרת סין – ללא חשש תולעים. סלמון תוצרת צ'ילה או נורבגיה – אינו בחשש תולעים ואילו תוצרת סין ארה"ב רוסיה ועוד הינם בחשש תולעי אניסאקיס. גם בתוצרת נורבגיה וצ'ילה יש לקשקש היטב את העור מפני כינה חיצונית העלולה להיות בו. לגבי שאר הדגים תוכלי לפנות אלי אישית ואשמח להשיב עד כמה שידי מגעת. המייל שלי [email protected]