נישואי כהן וגרושה שנעשו במרמה

אני גרושה התחתנתי עם כהן כשהייתי חילונית בגניבת דעת ע"י מכשפים שהוא לקח אותי תוך שבע דקות וללא מישפחתי ברבנות האם יש משהו שאני יכולה להתיר את הנישואים שהיו

תשובה:

אם היתה חתונה ברבנות, זה אומר שזה היה בקידושין ועדים, הרי הנישואין תקפים, אולם הדבר חמור מאד, מאחר ואת גרושה, יכולים לחייב אותו לגרש אותך, ואם כך צריך לפתוח תיק ברבנות כדי שיחייבוהו לגרש.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' ו ס"א, שכהן שנשא גרושה כופים אותו לגרש, ואף בזמן הזה כופין אותו כמ"ש הערוך השלחן (סי' ג סעיף כג).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני גרושה מכהן כבר שלוש שנים. עשינו טעות ורוצים להיות ביחד. יש לנו 2 ילדים. יש לי ספק אחד.התחתנתי עם רב בארה"ב עם רב.וכשהתגרשתי פה בארץ אני לא יודעת אם עשו לנו גט מקשר. מחפשת כל דרך אפשרית פתח להתרה. אשמח לתשובה

  2. אם החתונה היתה כשרה הרי שהיית נשואה כדת וכדין. הגט גם הוא נעשה כדת וכדין. שהרי היום לא עושים "גט מקושר". כך שאני לא מבין מדוע את סבורה שיהיה מותר לך לחזור אליו.
    אם את חושבת שאחד הפרטים כאן אינו מדוייק, את יכולה להתקשר אלי 0504163175, ונראה אם ניתן לעשות משהו.