מלאכות בחול המועד

שאלה:

שלום לרבנים האם כל מה שאסור בשבת אסור לעשות בחול המועד ואם כן אז אסור למשל להשקות עציץ או להדליק אור?(אני רואה רבנים שמדליקים אז ניראה ברור שמותר רק להבין) תודה רבה

תשובה:

שאלתך שאלה נכונה, בשו"ת באר משה (ח"ז סי' קז) דן לגבי השקיית עציצים והעלה שמאחר שאין בזה כל טרחה, וגם צורך המועד ואולי גם דבר האבד, אין בעיה להשקות את העציצים.

להדליק אור ודאי מותר לצורך המועד.

קשה לסכם כאן את כל דיני חול המועד, נכון שיש איסור מלאכה אבל יש לו גדרים שונים לגמרי משבת, מלאכת הדיוט לצורך המועד מותרת, רק מלאכת אומן אסורה גם לצורך המועד, שלא לצורך המועד גם מלאכת הדיוט אסורה, יש גדרים רבים מה נחשב צורך המועד, דבר האבד – שאם לא תעשה יבוא נזק גם מותרת במקרים שונים.

הצטרף לדיון

תגובה 1