פורים

שאלה:

שלום וברכה.
אני ירושלמי, ובעז"ה במוצ"ש אצטרך לנסוע למעלה אדומים ולהישאר שם עד יום ראשון בצהריים, ואז אחזור לירושלים.
אשמח לעזרתכם במה עלי לעשות.
אציין שביקשו ממני לקרוא את המגילה במוצ"ש בירושלים, עבור קבוצה שלא תישאר בירושלים.
יש באפשרותי לחלק את הזמן עם עוד מישהו, כך שאני או הוא נהיה במעלה אדומים עד לפני עלות השחר, והשני יבוא מירושלים, מאז ועד צהרי יום ראשון. האם יש אופן שבו שנינו ניפטר בפורים ביד' ונתחייב רק בטו'?

תשובה:

שלום וברכה

מי שיהיה בעלות השחר במעלה אדומים, יתחייב בפורים שלהם וממילא יהיה חייב יומיים. אינני רואה דרך לפטור את שניכם.

הגאון רבי אשר וויס שליט"א אמר סברא, שכאשר אדם אינו הולך לשהות ממש בפרזים, הוא לא לן שם, אלא נניח הולך לעבודה, אחות בית חולים שבאה למשמרת שבמקרה כוללת את עלות השחר, או עובד במאפייה וכדומה, לא נעשה פרוז בן יומו, אבל אינני יודע מקור ברור לסברא זו.