ביני לבין אחותי

שאלה:

שלום. אני בחורה בת 25 ועדיין לא מצאתי את זיווגי. יש לי אחות קטנה ממני בארבע שנים. בילדותנו הייתי רבה אתה המון ופוגעת בה, בלי סיבה מיוחדת. במשך השנים כשגדלתי, ביקשתי ממנה סליחה על כל מה שעשיתי לה, והיא סלחה לי בלב שלם ואמרה שהיא בכלל לא זוכרת את זה וזה מחול לגמרי. אחותי טוענת באופן כללי שילדות שלה היתה קשה בגלל ההורים שלי שלא מספיק נתנו לה מה שצריך. מה שבעיניי לא נכון, כי ההורים שלי נפלאים תמיד. יש לה קצת טיקים – רפלקסים בעיניים, כתוצאה מבעיה רגשית כנראה. והיא עצובה ומרירה לעיתים רבות. לאחרונה חשבתי שאולי בגללי היא במצב הזה, משום שבילדותה פגעתי בה הרבה לצערי. אבל כבר ביקשתי ממנה סליחה כמה פעמים והיא סלחה שוב ושוב ואמרה שאין לה שום קפידה עלי. אבל בכל זאת אני עדיין מתעכבת ולא מצליחה למצוא זיווגי. האם יתכן שאחותי סובלת בגלל מה שעשיתי לה בעבר, והיא אפילו לא מודעת לכך? האם יתכן שבגלל זה אני מתעכבת? ומה אפשר לעשות בכדי לתקן את המצב הזה? הנושא הזה מעיק עלי מאוד. אשמח לייעוץ והכוונה. תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, ואנחנו מתפללים יחד איתכם להצלחתכם ולישועתכם בזיווגים טובים וברפואה ושמחה כל הימים.

מה שנוגע למה שהיה ביניכם כבר מחול וגמור והכל בסדר. אחותך מחלה לך וזה הדבר שנדרש ממך וזה לא הנושא עוד, אין מה לדון ולדוש בזה יותר, כי זה מיותר ורק מצער את שתיכן.

מה שכן חשוב, אולי יש דרך לסייע לה, בייעוץ רגשי, במציאת סיפוק יותר בעשייה בחיים, או כל דבר אחר.

זה לא קשור לשידוך שלך שבעז"ה יבוא במהרה, אבל זה כן קשור לכך שאחותך סובלת, והיא אחותך.

כדאי לנסות לחשוב על רעיון מסוג זה שיכול לעזור, וגם לשדל אותה לקבל עזרה כזו.

בשורות טובות!