איסור לבועל – בועל שני

שאלה:

הייתי נשואה לגבר בכלא ובגדתי בעודי נשואה בהליך גירושין.
כיום אני ובן הזוג שבגדתי איתו רוצים להתחתן אך הבנו שזה בעייתי.
קראתי קצת ומצאתי שניתן לעשות כן במידה והוא אינו הבועל הראשון (נאנסת כאשר הייתי נשואה) ובנוסף כאשר אין עדים למעשה.
האם זה נכון? האם יש לנו סיכוי להינשא?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה מצב שיהיה מותר לכם התחתן. איסור לבעל ולבועל במקרה זה הוא חמור. גם הפוסקים שצירפו את ההיתר של המהר"א ששון (בועל שני) זה רק באופן שיש סיבה להיתר אחר וצירפו גם סברא זו. אבל ברור שאי אפשר לסמוך על על סברא זו. אגב, המהר"א ששון בעצמו חזר בו מההיתר שכתב. ובכל אופן, לפי איך שאת מתארת את הסיטואציה שנאנסת בעודך נשואה, אין בכלל את הסברא של המהר"א ששון. שהרי אישה שנאנסה אינה נאסרת לבעלה אם אינו כהן. (ואפילו אם במקרה שלך הוא כהן, את הסברא של המהר"א ששון כבר אין משום שהאיסור לכהן אינו נובע מהאיסור לבעל ולכן אין בזה סברת בועל שני).

לכן, במקרה שלכם אני לא רואה מצב שיהיה לכם היתר להינשא.