מיץ תפוזים ללא הכשר מהודר / ספק ערלה בארץ ובחו"ל

שאלה:

שלום, רציתי לשאול האם מותר לשתות מיץ תפוזים טבעי, כשיש עליו הכשר לא מהודר [שבדרך כלל אינני סומך עליו כלל]. מצד אחד, המיץ הוא 100 אחוז טבעי, ואם כן מקסימום ניתן לעשר, ולערלה אין לחשוש משום ספק. אבל מישהו אמר לי שלא יתכן שהמיץ הוא 100 אחוז פרי ללא תוספת, וחייב להיות שיש בו חומרים משמרים שלא יתקלקל. אם אכן כך, לכאורה צריך הכשר על מוצרים אלו. מה דעתכם? תודה רבה

תשובה:

מלבד העובדה שהחבר שלך מן הסתם צודק [זה אמור להיות מצויין אם זה ללא חומר משמר], ספק ערלה מותר רק בחו"ל, בארץ ישראל ספק ערלה אסור.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות ערלה סימן רצד סעיף ט:

ספק ערלה בא"י, אסור. ובחוצה לארץ, מותר. כיצד, כרם שיש בו נטיעות של ערלה, וענבים נמכרים חוצה לו, בארץ ישראל, אסור; ובסוריא, מותר, והוא שלא ידע שהובאו מאותו הכרם; ובחו"ל, מותר, אפילו יודע שהובאו מאותו הכרם, רק שלא יראה שנבצרו מנטיעות של ערלה.  (וכל שכן שכרם שהוא ספק ערלה שהוא מותר) (כן נראה מהטור והרא"ש ומרדכי פרק קמא דקדושין).