לשון הרע? שידוך / לאחר שבוצע השידוך

שאלה:

מחפש להבין ואין לי חשק "ללכלך"
הפתחי תשובה סימן קנו אורח חיים כותב שלא לדבר במקום הצורך הוא חמור יותר מליזהר יותר מידי….
אדם שסגר שידוך אני יודע על בעיה משמעותית במידות שאם קודם היה ידוע מן הסתם לא היה נלקח הבחור לבת…
האם אם לא בררו מספיק על הבחור לספר זאת? או שזה אשמתם…(מה אשימה הבת)
נניח שביררו ואין להם דרך לדעת מה שאני יודע(לא מדמיין) יש עניין להתערב? בסוף זה נושא חמור להתערב בשידוך(לא היה תנאים) ואני לא יכול לתקן את העולם. ומה הדין אם ידעו מי הדליף המידע שלא רבים יודעים אותו.האם זה חובה כמו הוצאת חומש לדבר לתועלת גם במחיר אישי.

נ.ב. מחייגים אל אדם ושואלים אותו שאלות . מה הוא אמור להשיב? מי נמצא מעבר לקו? אולי זה אדם שמברר על הצד שהוא מכיר כדי לשמוע איך מדברים? האם על כל שאלה של אדם איך הבין אדם לחבירו עלי להתחיל לזמר את הבעיות של ההצעה. אולי הבחורה מתאימה וגם לה פגם במידות…

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר לאחר שהשידוך כבר נעשה, זה נושא של דיני נפשות ממש, אבל ממש!

אני לא יודע במה מדובר כדי להשיב, וגם אני לא בטוח שאני ראוי להשיב בשאלה חמורה זו, ולכן בכל מקרה של ספק כזה יש להתייעץ הרבה מאוד.

כאשר מתקשר אליך אדם שאתה לא מכיר ולא יודע מי הוא ומה הוא, אין ספק שיש לדבריך משקל מופחת, גם מצידו, ולכן, אם יש לך סיבות טובות לא להתלהב מהרעיון, אתה לא צריך לומר את האמת אבל גם לא להתלהב…, וזה יספיק בשביל להדליק אצלו נורה אדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וכי מה השואל חושב…. כל ישיבה (ואולי גם סמינר) יש בחורים עם מידות פגומים מאד. מן הסתם כשמתארסים הצד השני לא יודע זאת