טרמפ עם גבר

שאלה:

שלום,
השבוע הייתי צריכה להגיע מישוב קטן לעיר הסמוכה.
יצאתי בזמן לצומת כדי להספיק את האוטובוס שעובר פעם בשעתיים אבל החברה דילגה את הקו.
הייתי בלחץ כי זה היה תור שחיכיתי לו הרבה זמן ופחדתי לאחר.
בלית ברירה ירדתי לשולי הכביש (לא מקום מסוכן, זה המפרץ עצירה לאוטובוס) כדי לנסות לעצור טרמפ.
כעיקרון אני ממש משתדלת לא לעצור טרמפים כי הבנתי שזה לא מתאים לבת ישראל. לכן לא סימנתי עם היד, רק עמדתי ככה בקצה כדי שמי שירצה לעצור יבין שאני מעוניינת בטרמפ.
אחרי שעבר זמן וכבר הייתי ממש בלחץ עצר לי גבר שנסע בדיוק לעיר שהייתי צריכה.
בד"כ אני לא נוסעת עם גברים, לא נראה לי שאמרתי שאני מקבלת על עצמי או משהו כזה אבל משתדלת. בגלל שהייתי בלחץ של זמן וזה היה בדיוק לאיפה שאני צריכה והנהג היה נראה ממש דוס ומאוד ענייני, נסעתי איתו.
(מבחינה בטיחותית לא היתה בעיה כי הנהג הגיע מהיישוב שממנו יצאתי מה שאומר שהוא עבר בידוק בטחוני בכניסה.)
ב"ה הנסיעה היתה בסדר גמור וחוץ מתודה רבה בסוף לא החלפנו מילה כל הנסיעה.
ובכל זאת אני חושבת אולי התנהגתי לא בסדר:
1. אם אני משתדלת, אפילו שזאת לא קבלה ותמיד אני רק אומרת שאני "משתדלת" אולי יש כאן נדר והיה אסור לי לעבור עליו?
2. אולי זה רק היה ניסיון משמים לראות עד כמה אכפת לי ובסוף נכשלתי?
מה לעשות עכשיו, לאחר מעשה
ומה חשוב לדעת אם פעם נוספת אמצא את עצמי בכזו סיטואציה?

תודה רבה!

תשובה:

אין כאן בעיה של נדר, כיון שמעולם לא נדרת.

אבל את צודקת מאוד בכך שאשה לא עולה טרמפ עם גבר, גם מבחינה בטחונית, ולא משנה מהיכן הוא יצא [לא ק הערבים מסוכנים..] וגם מבחינת צניעות.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה אומר גם שאסור לגבר לעצור טרמפ לאישה ? ואפילו אם היא זקנה ? או שאישה עם ילדים קטנים ? ואפילו במצב שיורד גשם מבול ? בקיצור האם יש מקרים שמותר לפי דעתו ושיקולו של האדם ? או שאסור בכל מקרה כי אין אפוטרופוס לעריות, ואל תאמן בעצמך עד יום מותך וכולי..?