פגישה רפואית גבר אצל אישה

שאלה:

שלום כבוד הרב.

(אני גבר, גר בחו"ל).
היום הלכתי לפגישה רפואית עבור השיניים, לבדיקה כללית.
אחד מההורים שלי אמר לי ללכת לפגישה הזאת, ולכן הלכתי לשם משום כיבוד הורים (הגם שלדעתי לא היה לי צורך בזה).
אבל כשהייתי שמה, התברר שאלה שטיפלו בשיניים שלי היו שתי נשים, בחדר פרטי (עם דלת סגורה)!

כדי להמנע מבעיות של ייחוד, שאלתי אם הייתי יכול לפתוח קצת את הדלת, והן אמרו לי שכן.
אז פתחתי קצת את הדלת כדי שיהיה אפשר לשמוע אותי או את הנשים האלה, או לראות אותנו מבחוץ (במקרה שמישהו יעבור לפני הפתח שפתחתי).

אבל חוץ מזה, לא ידעתי מה לעשות…
כלומר, אותן נשים שטיפלו בשיניים שלי עשו לי מה שעשו עבור השיניים שלי במשך 20 דקות אולי, ואולי היו בעיות של "נגיעות" (אישה שנוגע בגבר, או להיפך) וכדומה, בגלל זה.
ואני אומר שלא ידעתי מה לעשות, כי אם אני מסרב שאותן נשים יטפלו בשיניים שלי, אני עובר על מצוות כיבוד הורים, ואני אני מסכים, אז אולי כשהן מטפלות בשיניים שלי, אני עובר על איסור נגיעות וכדומה.
זאת אומרת שזה היה מצב של "אוי לי מיוצרי, ואוי לי מיצרי" כמו שהגמרא אומרת.

וגם חוץ מזה, אם אני מסרב שאותן נשים יטפלו בשיניים שלי, יתכן שזה יעורר אי נעימות ואי הבנה מיצידהם/ן.
ומה יכולתי להסביר להן? שאני גבר והן נשים ושיש בעיות של ייחוד או של נגיעות (או חוסר צניעות וכו׳)?

ולכן, הייתי רוצה לשאול את כבוד הרב אם התנהגתי כראוי.

תודה מראש.
חנוכה שמח.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

איסור ייחוד אין כאן כיון שהדלת היתה פתוחה וגם כל רגע מישהו עשוי להכנס, לגבי נושא הצניעות, אכן מאוד חשוב ללכת לרופא גבר ולא אשה, ואתה יכול גם לסכם זאת עם הוריך, הם רוצים שתלך לבדוק את השיניים אבל אני מניח שלא יתנגדו אם תלך לרופא טוב שהוא גבר. אמנם אין בכך איסור ממש כיון שזה לא מגע של חיבה, אבל זה יכול לבוא לידי הרהור ולכן יש להמנע.

בריאות טובה וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1