נסיעה בשבת לבית חולים לקבלת זריקה חיונית

שאלה:

אשתי עוברת הריון חוץ רחמי וזה עכשיו מסכן את החיים שלה הרופאים נתנו לה זריקה בגלל שמצאו קריש דם שמסכן אותה ונתנו זריקה שתעזור לה עכשיו היא צריכה לאחר 4 ימים להגיע שוב לעוד זריקה עכשיו נתנו ביום שלישי והיום הרביעי יוצא ביום שבת אני צריך להיות איתה ואין מישהו אחר שיכול לנסוע איתה כי אנחנו גרים רחוק מאוד מבית החולים ולאחר הזריקה היא צריכה מישהו שיהיה איתה כדי לעזור לה כי זה חומר מטשטש גם , כבוד הרב זה חשוב לי מאוד אשתי היא במצב שהיא צריכה עזרה ואני רוצה לשמור עליה ושתחייה ושתוכל להביא ילדים שוב , ואני לא רוצה לחלל שבת . , תודה זה דחוף מאוד

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן מקום לשאלה. חייבים להגיע לבית החולים לפני שבת ולשהות שם כל השבת, אין כל סיבה לנסוע בשבת חלילה. זה נכון גם לגבי אשתך, ובלי שום ספק לגביך. וגם אם זה יעלה כסף למצוא אפשרות לשהות ובית החולים לא מוכנים לקבל אתכם, תשלמו קצת ואני משוכנע שבזכות שמירת השבת הכסף יחזור אליכם בכפל כפליים. בקביל אפשר לשאול אולי אפשר לבוא בערב שבת או במוצאי שבת, קשה לי להאמין שהתיזמון קריטי ברמת של דיוק בשעות.

בריאות טובה וזרע בר קיימא!

שבת שלום.