להסיר נעליים בבית הכנסת

שאלה:

יש לי מעט כאב בכף הרגל בגלל פלאטפוס, עוזר לי להוריד את הנעל ובזמן ישיבה בתפילה למשל בפסוקי דזמרה, אני משעין את כף הרגל היחפה על מוט הברזל של הכסא ממול (שנועד להניח רגלים עליו)
האם יש בעיה להוריד נעליים בבית הכנסת בזמן הישיבה, ואז כמובן לפני תפילת העמידה לנעול אותם חזרה ולעמוד כראוי לפני מלך?
הנעליים ניתנות להסרה ונעילה ללא נגיעה בהן אין שרוכים

תשובה:

אין בכך איסור, וככל שאתה סובל מכאב וזה לא גורם לאי נעימות בסביבתך, זה בסדר.

כמובן בשמונה עשרה תהיה עם נעליים.

רפואה שלמה.