חציצה בציפורנים לנטילת ידיים

שאלה:

שלום וברכה
ראיתי שכתוב שציפורן שעומדת להיקצץ חוצצת בנטילת ידיים.
מה קורה אם אני מתעורר ביום שישי ובמשך היום אני אגזור את הציפורניים
האם הציפורניים עכשיו נחשבות חוצצות בנטילת שחרית ואני צריך לגזור אותם לפני הנטילה או שאני יכול לחכות איתם ולקצוץ אותם בהמשך היום
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו מה התוכנית שלך בהמשך היום אלא מה גודלן של הציפורניים, אם הן גדולות יותר מכנגד הבשר [כאשר אתה מהדק את הבשר לציפורן הן בולטות החוצה] זה חוצץ [מדובר בשיעור די משמעותי, ציפורניים ניכרות מאוד]. אפילו הן נקיות, ומשום שכל העומד להקצץ כקצוץ דמי, אבל בפחות מכך זה לא נקרא עומד להקצץ. לכן חשוב להתרגל לקצוץ לעיתים מזומנות ומי שיכול לקצוץ כל ערב שבת, תבוא עליו הברכה, באופן כזה לעולם הם לא יגיעו לשיעור הזה.

מקורות:

ראה אשל אברהם מהדו"ת או"ח סי' קסא, וע"ע ש"ך יו"ד סי' קצח ס"ק כה.