עלייה לתורה למי שאביו לא יהודי

שאלה:

שלום הרב,

מה יותר נכון – לעלות לתורה כשפלוני בן אביה של האם או כפלוני בן אברהם למי שאביו אינו יהודי?
ב'משנה ברורה' ראיתי שתי דעות, הרב אצלנו אמר שעדיף לעלות לתורה כ"בן אברהם", אך כתוב שגם גרים עולים כ"בן אברהם" ואינני חפץ שמא יחשבו שאני גר ולא יהודי מלידה.

ועוד דבר, החלטתי לחזור להשתמש בשם העברי שלי שבחרתי כשנימולתי בגילי ה20 שלי (השם לא היה בשימוש מאז שנבחר, החלטתי להחיות אותו ולהשתמש בו בדברים שבקדושה), כעת כשאני עולה לתורה האם ניתן לעלות לתורה כ" פלוני שם עברי + שם לועזי שלי" בן פלוני?
חשבתי גם להוסיפו במשרד הפנים באופן רשמי בהמשך. האם אצטרך בהמשך גם לתקן את הכתובה שלנו כאשר אשנה את השם במשרד הפנים?

תודה ובשורות טובות

תשובה:

לדעתי יש לעשות כדברי הרמ"א בסי' קלט, לקרוא בשם אבי האם, ואפשר לעלות בשם העברי בלבד.

לא צריך לשנות את הכתובה.

מקורות:

ראה עוד כאן מאמר גדול שכתבתי בענין זה.