כשרות פירות שנקנו בשוק בחנות שלא ידוע אם היא כשרה

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
אימי הביאה לי פירות שנקנו משוק מחנה יהודה בירושלים, שאלתי לגבי תעודת כשרות ואמרה שלא בדקה תעודה לא הסתכלה בתעודה ולא יודעת
אם בד"ץ או לא, וגם לא זוכרת איזה חנות זה, האם מותר לאכול? מה לעשות? תודה רבה.

תשובה:

לגבי תרומות ומעשרות, את יכולה להפריש לבד בבית, כמו שכתבנו בהרחבה כאן.

הבעיה מה עם ערלה, בענין זה יש לפנות לאתר של בית המדרש אמונת איש של הרב אפרתי הם מעדכנים באלו פירות בשוק יש לחשוש לערלה ובאלו לא, בכל שבוע לפי המצב בשווקים.

בהצלחה