עידכונים על המצב בטלפון ובמחשב בשבת

שאלה:

שלום רב,האם יש היתר להשאיר את הטלוויזיה או מחשב דלוקים בתקופת המלחמה כדי להשאר מעודכנים? תודה רבה.שבת שלום

תשובה:

בודאי שאסור, אין כל ענין של פיקוח נפש בקבלת עידכונים, אנחנו לא מקבלי ההחלטות, ושום תועלת מבצעית לא תהיה מכך שנתעדכן.

ואגב, בשבת בודאי אסור אבל ם ביום חול מומלץ מאוד לשים גבולות בענין זה, חובה עלינו לשמור על שפיות ועל שיגרה, אחרת יהיה קשה מאוד, מורלית וטכנית ונפשית, ואין לכך טעם, זה רק ניצחון של האויב עלינו… אדם נורמטיבי רוצה להיות מעודכן, אבל לא צריך כל רגע, ולא כל רגע קורה משהו דרמטי. יש לקיים חיים רגילים ככל האפשר ולהתעדכן מתי שצריך ולא יותר.

בשורות טובות לנו ולכל ישראל.

שבת שלום.